Jó tudni

Általános szabályok

A parkban öncsatolásos rendszer van, ami azt jelenti, hogy mindenki saját magának csatolja a karabinereket és biztosítja saját magát.

Az első állomás minden esetben a gyakorlópálya, ahol mindenki megszerzi a szükséges információt és oktatást a biztonságos pályahasználathoz.

Ha mindenki betartja az oktatáson elhangzottakat, a pálya teljes biztonsággal használható, illetve az animátorok folyamatosan jelen vannak a pályákon, ügyelnek a biztonságra, de nem kísérik egyenként a vendégeket.

Az animátorok kérését, illetve utasításait minden esetben be kell tartani!

Amennyiben valaki megszegi a szabályokat, azt az animátorok először figyelmeztetik, második esetnél viszont hatáskörükbe tartozik, hogy a vendéget lehozzák a pályáról.

Az animátorok rendelkeznek a szükséges alpintechnikai szakvizsgával és felügyelik, hogy minden előírásszerűen történjen. Az animátor hatáskörébe tartozik, hogy elégtelen pályahasználat esetén az adott vendéget a biztonság megőrzése érdekében lehívja a pályáról.

Mindenki csak a magasságának megfelelő pályát használhatja, azaz a felnőttek a gyerekpályát nem vehetik igénybe, a platformokra sem mászhatnak föl, animátoraink segítenek minden gyereknek, aki megakad egy-két akadálynál.

Kisgyermekek (100 cm alattiak) pályáinkat sajnos nem tudják használni, mivel nem érik el a biztonságos haladáshoz szükséges biztonsági köteleket.

Biztonsági szabályok

Tilos egyszerre mindkét karabinert kiakasztani!

Egy állomáson (2 fa között) egyszerre csak egy ember tartózkodhat! Akkor indulj, ha már az előtted lévő áthaladt az adott állomáson.

A fát körülölelő kör alakú állvány a platform, mely a kötélpálya indulási és érkezési helye. Ezen a pihenőn egyszerre csak maximum két ember tartózkodhat.

Csúszópályák esetében kiemelten fontos, hogy csak akkor indulj, ha az előtted lévő már átcsatolt a következő szakaszra, mert az összecsúszás rendkívül balesetveszélyes.

A pályákat félúton abbahagyni – ha esetleg elfáradtál – természetesen lehet, elhagyni azonban csak animátoraink segítségével szabad.

A mászásra 2,5 óra áll rendelkezésre, ez idő alatt annyiszor mehetsz fel a pályára, ahányszor szeretnél.

Ajánlott ruházat

Ajánlott a zárt cipő és kényelmes, sportos viselet, amely nem akadályoz a mászásban.

Szandál, papucs és magas sarkú cipő használata veszélyes és tilos!

Nyaklánc, gyűrű és nagy fülbevaló használata balesetveszélyes, valamint könnyen megrongálódhat, ha esetleg beakad valahova.

Üres zsebekkel célszerű mászni, mert fennáll annak a veszélye, hogy kiesik a tárgy, illetve a kiálló, vastag zseb akadályozhat a szabad mozgásban.

Biztonsági felszerelés

Az általunk adott felszerelések használata kötelező, mivel ezek garantálják vendégeink testi épségét a szabályok figyelembe vétele mellett.

A biztonsági beülők két hevederrel és két karabinerrel vannak ellátva, így vendégeink az átcsatolások ideje alatt is legalább egyszeresen biztosítva vannak. Ezen eszközök használata az akadályok teljesítése közben dupla biztosítást garantálnak.

A kötélpálya egésze acélsodronyból készült, így erősen ajánlott a védőkesztyű használata, amely bérelhető a jegypénztárban, elkerülve a kézfelület hámsérüléseit.

A bukósisak viselője szín alapján megkülönböztetett attól függően, hogy gyermek, avagy felnőtt viseli-e azt. A kicsik narancssárga, míg a felnőttek fehér sisakot kapnak a felszerelések átvételekor.

Biztonsági felszereléseinket a helyes használat érdekében a pályán dolgozók segítik fel vendégeinkre.